Na jaren kralen gemaakt te hebben van fimoklei, heb ik een workshop gevolgd in het maken van glaskralen. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik heb meteen een brander, oven en verdere benogdheden gekocht en ben gestart. Het maken van glaskralen is zo ontzettend leuk en inspirerend om te doen en de helderheid en glans van glas zijn zo mooi dat het me blijft inspireren.

Inmiddels ben ik ook met het maken van glaskralen al enkele jaren bezig en nog elke dag leer ik er nieuwe dingen bij, verbeter mijn techniek, ontdek nieuwe technieken en probeer andere dingen uit.

Alle glaskralen op deze site zijn handgemaakt. In sommige sieraden zijn ze verwerkt in combinatie met andere materialen en kleine gekochte kraaltjes. Sommige kralen worden verkocht in sets, maar elke kraal is uniek en enig in zijn soort.

Al mijn kralen zijn annealed in een speciale glasoven. Dit wil zeggen dat hete kralen op een gecontroleerde manier langzaam afkoelen, zodat er geen spanning in het glas wordt opgebouwd en de kans op spontaan barsten van de kraal is geminimaliseerd.

 

Om alvast mijn laatste werk te bekijken klikt u op de 'Photo album' knop.

 

 
 
BeeldFaktor - decemb2009